Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Texture Filter doesn't works anymore.
11-19-2013, 04:28 PM
Post: #1
Texture Filter doesn't works anymore.
There's too much time that it doesn't works, but I thought someone would fix. But I was wrong, now I guess nobody uses this option, I'm the only one.

The problem is that I love this option, mainly the filter Linear, it leaves the 2d graphics (or somethings like HUD or fonts) very beautiful, but it's not working for me anymore. I don't remember when the issue started, but I'd like someone fix. Thanks.

Phones: Galaxy S10 Lite and Redmi Note 6 Pro

PC: Core i5 3470/8GB RAM/GTX 660 2GB/Windows 10 Pro x64
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-19-2013, 04:47 PM
Post: #2
RE: Texture Filter doesn't works anymore.
You are not alone.
I'm still hoping someone will fix it some day...I use Linear almost everywhere.

The first time I saw that problem,was when I tried 0.9.5 for the first time.

Using PPSSPP on Windows 7 x64 SP1
i7 4771 3.5Ghz,GTX750TI,16GB RAM

Batch iso <=> cso converter
http://forums.ppsspp.org/showthread.php?tid=5384
Save Game\States Manager
http://forums.ppsspp.org/showthread.php?tid=5516
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-19-2013, 04:51 PM
Post: #3
RE: Texture Filter doesn't works anymore.
(11-19-2013 04:47 PM)vsub_ Wrote:  You are not alone.
I'm still hoping someone will fix it some day...I use Linear almost everywhere.

The first time I saw that problem,was when I tried 0.9.5 for the first time.

Yeah, now I remember. Started since the 0.9.5.

Phones: Galaxy S10 Lite and Redmi Note 6 Pro

PC: Core i5 3470/8GB RAM/GTX 660 2GB/Windows 10 Pro x64
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-19-2013, 05:30 PM
Post: #4
RE: Texture Filter doesn't works anymore.
If some dev is interested,this is the problem rev
PPSSPP v0.9.1-2045-ga3f2fcf
https://github.com/hrydgard/ppsspp/commi...cfd8d3a2c4
It works fine with 2042

Using PPSSPP on Windows 7 x64 SP1
i7 4771 3.5Ghz,GTX750TI,16GB RAM

Batch iso <=> cso converter
http://forums.ppsspp.org/showthread.php?tid=5384
Save Game\States Manager
http://forums.ppsspp.org/showthread.php?tid=5516
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-19-2013, 05:44 PM
Post: #5
RE: Texture Filter doesn't works anymore.
I'll take a look into it tonight. (was too busy)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-19-2013, 05:51 PM
Post: #6
RE: Texture Filter doesn't works anymore.
(11-19-2013 05:44 PM)Danyal Zia Wrote:  I'll take a look into it tonight. (was too busy)

Thank you! Smile

Phones: Galaxy S10 Lite and Redmi Note 6 Pro

PC: Core i5 3470/8GB RAM/GTX 660 2GB/Windows 10 Pro x64
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-06-2013, 02:43 PM (This post was last modified: 12-06-2013 02:43 PM by GuilhermeGS2.)
Post: #7
RE: Texture Filter doesn't works anymore.
Any news about this problem? Was not fixed yet.

Phones: Galaxy S10 Lite and Redmi Note 6 Pro

PC: Core i5 3470/8GB RAM/GTX 660 2GB/Windows 10 Pro x64
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-09-2013, 09:44 PM
Post: #8
RE: Texture Filter doesn't works anymore.
If you self compile (which you should, if you have a machine capable of doing so), to get the old Linear Filtering behaviour back, just change the following line located in GPU\GLES\TextureCache.cpp from

Code:
if ((g_Config.iTexFiltering == LINEAR && !gstate.isColorTestEnabled() && !gstate.isAlphaTestEnabled()) || (g_Config.iTexFiltering == LINEARFMV && g_iNumVideos))

back to

Code:
if ((g_Config.iTexFiltering == LINEAR || (g_Config.iTexFiltering == LINEARFMV && g_iNumVideos)) && !gstate.isColorTestEnabled())

It's only a stopgap solution though, and will cause the issue it's intended to fix (the boxes in FFVII Crisis Core) to reappear again, but will allow you the freedom of applying forced Linear Filtering back to any game you want.

PPSSPP Modern Testbed:-
Intel Core i5 4690K @ 4.0 GHz
NVIDIA Geforce GTX 760 2GB GDDR5 VRAM @ 1138/6500 Mhz
16 GB DDR3 RAM @ 1600 MHz
Windows 7 x64 SP1

PPSSPP Ancient Testing Rig:-
Intel Core 2 Duo T9550 @ 2.8GHz
ATI Mobility Radeon 4670 1GB GDDR3 VRAM @ 843/882 MHz
8 GB DDR3 RAM @ 1066 MHz
Windows 7 x64 SP1
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-09-2013, 10:44 PM
Post: #9
RE: Texture Filter doesn't works anymore.
Thing is, forcing linear breaks things in some games when alpha test and color test are enabled.

But maybe people who choose to force linear are willing to live with those consequences... so I'm thinking of doing the above change.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-13-2013, 05:58 PM (This post was last modified: 12-13-2013 05:58 PM by the_randomizer.)
Post: #10
RE: Texture Filter doesn't works anymore.
Was there a reason for the removal? Just curious Tongue Some games look pretty bad without texture filtering IMHO.

CPU - Intel Core i5 3570 3.4/3.8 GHz (Turbo Boost)
GPU - MSI GeForce GTX 660 2 GB GDDR5
RAM - 8 GB DDR3 SDRAM 1333
OS - Windows 7 Pro 64-bit
HDD - 1 TB Western Digital 7200 RPM
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-14-2013, 01:33 PM
Post: #11
RE: Texture Filter doesn't works anymore.
Well, if I turn the texture filtering back on when alpha and color testing is enabled, I will just get other complaints instead about colored fringing on sprites. Don't see a way to make everyone happy..
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-14-2013, 02:04 PM
Post: #12
RE: Texture Filter doesn't works anymore.
Not really the best solution but maybe just having one more option that work that way(when alpha and color testing is enabled)will make the people currently not happy with that change,happy too.

Using PPSSPP on Windows 7 x64 SP1
i7 4771 3.5Ghz,GTX750TI,16GB RAM

Batch iso <=> cso converter
http://forums.ppsspp.org/showthread.php?tid=5384
Save Game\States Manager
http://forums.ppsspp.org/showthread.php?tid=5516
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-14-2013, 04:14 PM
Post: #13
RE: Texture Filter doesn't works anymore.
(12-14-2013 01:33 PM)Henrik Wrote:  Well, if I turn the texture filtering back on when alpha and color testing is enabled, I will just get other complaints instead about colored fringing on sprites. Don't see a way to make everyone happy..

I really don't know much about that issue TBH You mean how sprites get a weird pinkish outlining? Like how PSX emulators look weird when scaled to high resolutions?

CPU - Intel Core i5 3570 3.4/3.8 GHz (Turbo Boost)
GPU - MSI GeForce GTX 660 2 GB GDDR5
RAM - 8 GB DDR3 SDRAM 1333
OS - Windows 7 Pro 64-bit
HDD - 1 TB Western Digital 7200 RPM
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-14-2013, 04:43 PM
Post: #14
RE: Texture Filter doesn't works anymore.
Yeah, exactly. That issue appears in many games if I restore the behaviour.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-15-2013, 12:37 AM
Post: #15
RE: Texture Filter doesn't works anymore.
(12-14-2013 04:43 PM)Henrik Wrote:  Yeah, exactly. That issue appears in many games if I restore the behaviour.

Put an on/off option so everyone will be able to make what they want

Problem solved...
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump: