Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
can`t set cpu speed to exact 222 mhz
11-02-2013, 04:28 PM (This post was last modified: 11-02-2013 04:53 PM by zschigi2.)
Post: #1
can`t set cpu speed to exact 222 mhz
I am unable to set cpu speed to exact 222 mhz on my android system. i always get 221 or 223 but not 222 mhz. but if the cpu speed is not exact set to 222 mhz, gran turismo runs at 60 fps, which is a little to much for my s3 (unrooted) to get a smooth gameplay.

So i always have to install and run an older version (0.8) to set back the cpu speed to 222 mhz if i changed something. is this a bug or am i doing something wrong?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-03-2013, 02:37 AM
Post: #2
RE: can`t set cpu speed to exact 222 mhz
If you install the 0.9.5, you just need to go to sdcard/PSP/System and edit the ppsspp.ini. Find the line CPUSpeed = (clock) and rename to number which you want.

Phone: Xiaomi Redmi Note 6 Pro 4/64GB

PC: Core i5 3470/8GB RAM/GTX 660 2GB/Windows 10 Pro x64
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-03-2013, 06:50 AM
Post: #3
RE: can`t set cpu speed to exact 222 mhz
oh, i didn´t see that.

You helped me a lot
Thanks!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-03-2013, 11:01 AM
Post: #4
RE: can`t set cpu speed to exact 222 mhz
Scrolling to change cpu setting is really pain in the ass for android. It's easy on PC when using mouse. Should use old method which by key in the value. Scrolling is really cool and fancy but not practical imo.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-06-2013, 03:08 AM
Post: #5
RE: can`t set cpu speed to exact 222 mhz
(11-03-2013 11:01 AM)cyclonmaster Wrote:  Scrolling to change cpu setting is really pain in the ass for android. It's easy on PC when using mouse. Should use old method which by key in the value. Scrolling is really cool and fancy but not practical imo.

This is true, the devs must use an alternative way to change the clock speed on mobile like +1 and +10 buttons or something, maybe type the exact number, something more practical
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-06-2013, 03:17 AM
Post: #6
RE: can`t set cpu speed to exact 222 mhz
yeah, i think so too. as an adroid user, very difficult Sad

a new look/UI/Menu would be perfect for v1.0 Big Grin

Reality is a Lovely Place, But i Wouldn't Wanna Live There..
• • gLoBe ~
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-06-2013, 10:12 AM
Post: #7
RE: can`t set cpu speed to exact 222 mhz
Scrolling the slider fully to zero = default clock speed of 222mhz anyway & so is easier to achieve.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-06-2013, 11:51 AM
Post: #8
RE: can`t set cpu speed to exact 222 mhz
(11-06-2013 10:12 AM)The Phoenix Wrote:  Scrolling the slider fully to zero = default clock speed of 222mhz anyway & so is easier to achieve.

Not that easy. To get zero I had to try multiple times or else I'll end up with '1'.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-06-2013, 12:13 PM
Post: #9
RE: can`t set cpu speed to exact 222 mhz
yeah, I know the slider sucks... needs work.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-07-2013, 06:08 AM
Post: #10
RE: can`t set cpu speed to exact 222 mhz
(11-06-2013 12:13 PM)Henrik Wrote:  yeah, I know the slider sucks... needs work.

i suggest "Direct Input"
u know.. theres a text box, click it then enter the desired number/frequency Smile

Reality is a Lovely Place, But i Wouldn't Wanna Live There..
• • gLoBe ~
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-08-2013, 09:34 AM
Post: #11
RE: can`t set cpu speed to exact 222 mhz
(11-07-2013 06:08 AM)globe94 Wrote:  
(11-06-2013 12:13 PM)Henrik Wrote:  yeah, I know the slider sucks... needs work.

i suggest "Direct Input"
u know.. theres a text box, click it then enter the desired number/frequency Smile

That would work. But on most Android devices this also requires activating a virtual keyboard popup, since most of them don't have any physical keyboard. So that also has to be taken into account.

Best regards: dlanor
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-08-2013, 04:41 PM
Post: #12
RE: can`t set cpu speed to exact 222 mhz
+1, +10 like old one is good enough. Smile
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-01-2013, 07:19 AM
Post: #13
RE: can`t set cpu speed to exact 222 mhz
Interesting, I looked in my phone and I don't even have a system folder under the PSP folder. O.o
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-01-2013, 03:58 PM (This post was last modified: 12-01-2013 03:58 PM by GuilhermeGS2.)
Post: #14
RE: can`t set cpu speed to exact 222 mhz
Do you use the most recent version (0.9.5)? Or the last build?

Phone: Xiaomi Redmi Note 6 Pro 4/64GB

PC: Core i5 3470/8GB RAM/GTX 660 2GB/Windows 10 Pro x64
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-01-2013, 06:02 PM
Post: #15
RE: can`t set cpu speed to exact 222 mhz
I downloaded a nightly version and the system folder showed up. Previously only had the official gold version.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump: