Thread Closed 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
I spot a weird crashing bug in 0.9.1
08-23-2013, 01:01 AM
Post: #1
I spot a weird crashing bug in 0.9.1
This is a minor bug but just wanted to let you know just in case.

The emu crash when changing your nickname and putting a symbol like minus (-) or plus (+) in the name.

To reproduce this issue you need to change the nickname and then quit the emu, so next time you run the emu and open the nickname window you have to close it by pressing Ok or Cancel but then the emu will crash when you press the Back button.

Example:

Therock (this won't crash the emu)
The-rock (this will crash the emu when pressing Back)
The+rock (this will crash the emu when pressing Back)

[CPU]: Intel Core i7-4790K 4.0GHz
[GPU]: EVGA GeForce GTX 970 Superclocked ACX 2.0 4GB GDDR5
[PSU]: EVGA SuperNOVA G1 1000W (80 Plus Gold)
[RAM]: Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz
[MOBO]: MSI Z97-GAMING 5
[PC CASE]: ENERMAX Ostrog GT (Red)
[CPU FAN]: Cooler Master: Hyper 212 EVO
Find all posts by this user
08-23-2013, 06:16 AM
Post: #2
RE: I spot a weird crashing bug in 0.9.1
dont u have a git account to report it directly to the devs?

Contact::::
I don't exist anymore, no use calling a dead person
Visit this user's website Find all posts by this user
08-23-2013, 07:14 AM
Post: #3
RE: I spot a weird crashing bug in 0.9.1
Yes i do but i figured the developers would also read this issue here, they are reading the forums lately =p

Anyways i reported this issue here:

https://github.com/hrydgard/ppsspp/issues/3337

[CPU]: Intel Core i7-4790K 4.0GHz
[GPU]: EVGA GeForce GTX 970 Superclocked ACX 2.0 4GB GDDR5
[PSU]: EVGA SuperNOVA G1 1000W (80 Plus Gold)
[RAM]: Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz
[MOBO]: MSI Z97-GAMING 5
[PC CASE]: ENERMAX Ostrog GT (Red)
[CPU FAN]: Cooler Master: Hyper 212 EVO
Find all posts by this user
08-23-2013, 07:22 AM
Post: #4
RE: I spot a weird crashing bug in 0.9.1
Works fine here...I tried exactly what you posted(including the same names)and it didn't crash
0.9-29
0.9.1-27

Using PPSSPP on Windows 7 x64 SP1
i7 4771 3.5Ghz,GTX750TI,16GB RAM

Batch iso <=> cso converter
http://forums.ppsspp.org/showthread.php?tid=5384
Save Game\States Manager
http://forums.ppsspp.org/showthread.php?tid=5516
Find all posts by this user
08-23-2013, 07:24 AM
Post: #5
RE: I spot a weird crashing bug in 0.9.1
I'm not at my PC at the moment, but see if it still happens when you have a freshly created PPSSPP.ini(back it up and then delete the original).

3.8ghz i7 5930K, 16GB DDR4 RAM, 4GB Nvidia GTX 970, Asus X99 PRO, Windows 7 (SP1) x64
How to ask useful questions: http://support.microsoft.com/kb/555375
I'm not Dark_Alex, nor do I claim to be. Our nicknames are merely coincidence.
Find all posts by this user
08-23-2013, 07:38 AM
Post: #6
RE: I spot a weird crashing bug in 0.9.1
(08-23-2013 07:22 AM)vsub_ Wrote:  Works fine here...I tried exactly what you posted(including the same names)and it didn't crash
0.9-29
0.9.1-27

I downloaded the official 0.9.1 and tried it out again and it crashed, dunno why you're not getting the crash tho, i'm using the 32-bit version btw.

(08-23-2013 07:24 AM)daxtsu Wrote:  I'm not at my PC at the moment, but see if it still happens when you have a freshly created PPSSPP.ini(back it up and then delete the original).

Yep, it was with a freshly created .ini dude, but if no one is getting this issue then is all good, i don't mind if i'm the only one with the issue since i hardly change the nickname but just wanted to point out this little issue.

[CPU]: Intel Core i7-4790K 4.0GHz
[GPU]: EVGA GeForce GTX 970 Superclocked ACX 2.0 4GB GDDR5
[PSU]: EVGA SuperNOVA G1 1000W (80 Plus Gold)
[RAM]: Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz
[MOBO]: MSI Z97-GAMING 5
[PC CASE]: ENERMAX Ostrog GT (Red)
[CPU FAN]: Cooler Master: Hyper 212 EVO
Find all posts by this user
08-23-2013, 07:44 AM
Post: #7
RE: I spot a weird crashing bug in 0.9.1
I'm using the 32bit version too and I just tried 0.9.1...again no problems

Using PPSSPP on Windows 7 x64 SP1
i7 4771 3.5Ghz,GTX750TI,16GB RAM

Batch iso <=> cso converter
http://forums.ppsspp.org/showthread.php?tid=5384
Save Game\States Manager
http://forums.ppsspp.org/showthread.php?tid=5516
Find all posts by this user
08-23-2013, 08:10 AM (This post was last modified: 08-23-2013 09:25 AM by xZabuzax.)
Post: #8
RE: I spot a weird crashing bug in 0.9.1
This is how i reproduce the issue:

1 - This is a freshly extracted 0.9.1
[Image: ffv0.jpg]

2 - I run PPSSPP and change the nickname to:
[Image: 7ud7.jpg]

3 - I close PPSSPP from the GUI by pressing Back and Exit, then i run PPSSPP again.

4 - Again i open the nickname window but this time i press Cancel to close it.
[Image: 7ud7.jpg]

5 - Then i press Back and i get this little crash.
[Image: oy80.jpg]

[CPU]: Intel Core i7-4790K 4.0GHz
[GPU]: EVGA GeForce GTX 970 Superclocked ACX 2.0 4GB GDDR5
[PSU]: EVGA SuperNOVA G1 1000W (80 Plus Gold)
[RAM]: Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz
[MOBO]: MSI Z97-GAMING 5
[PC CASE]: ENERMAX Ostrog GT (Red)
[CPU FAN]: Cooler Master: Hyper 212 EVO
Find all posts by this user
08-23-2013, 08:55 AM (This post was last modified: 08-23-2013 08:56 AM by vsub_.)
Post: #9
RE: I spot a weird crashing bug in 0.9.1
Tried a lot of different things and it didn't crash
Where the ppsspp folder is placed...not in program files right?

Using PPSSPP on Windows 7 x64 SP1
i7 4771 3.5Ghz,GTX750TI,16GB RAM

Batch iso <=> cso converter
http://forums.ppsspp.org/showthread.php?tid=5384
Save Game\States Manager
http://forums.ppsspp.org/showthread.php?tid=5516
Find all posts by this user
08-23-2013, 09:11 AM (This post was last modified: 08-23-2013 09:22 AM by xZabuzax.)
Post: #10
RE: I spot a weird crashing bug in 0.9.1
(08-23-2013 08:55 AM)vsub_ Wrote:  Tried a lot of different things and it didn't crash
Where the ppsspp folder is placed...not in program files right?

The folder is in the desktop.

I still don't know why i'm getting the crash but i don't mind about that issue since i don't change nicknames so it doesn't bother me one bit.

Edit:

Do this, with a freshly created .ini change the nickname to The-rock and then close the emu, but don't close it pressing X in the windows menu, close the emu from the GUI by pressing Back and Exit.

I noticed that the crash happens more frequently if i close the emu from the GUI in the first try.

[CPU]: Intel Core i7-4790K 4.0GHz
[GPU]: EVGA GeForce GTX 970 Superclocked ACX 2.0 4GB GDDR5
[PSU]: EVGA SuperNOVA G1 1000W (80 Plus Gold)
[RAM]: Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz
[MOBO]: MSI Z97-GAMING 5
[PC CASE]: ENERMAX Ostrog GT (Red)
[CPU FAN]: Cooler Master: Hyper 212 EVO
Find all posts by this user
08-23-2013, 09:47 AM
Post: #11
RE: I spot a weird crashing bug in 0.9.1
Nothing new.
It's not crashing no matter what I try

Using PPSSPP on Windows 7 x64 SP1
i7 4771 3.5Ghz,GTX750TI,16GB RAM

Batch iso <=> cso converter
http://forums.ppsspp.org/showthread.php?tid=5384
Save Game\States Manager
http://forums.ppsspp.org/showthread.php?tid=5516
Find all posts by this user
08-23-2013, 09:48 AM
Post: #12
RE: I spot a weird crashing bug in 0.9.1
I put in a pull request that might possibly fix this. Thanks for reporting it.

3.8ghz i7 5930K, 16GB DDR4 RAM, 4GB Nvidia GTX 970, Asus X99 PRO, Windows 7 (SP1) x64
How to ask useful questions: http://support.microsoft.com/kb/555375
I'm not Dark_Alex, nor do I claim to be. Our nicknames are merely coincidence.
Find all posts by this user
08-23-2013, 02:47 PM
Post: #13
RE: I spot a weird crashing bug in 0.9.1
pull req merged...

Contact::::
I don't exist anymore, no use calling a dead person
Visit this user's website Find all posts by this user
08-23-2013, 02:59 PM
Post: #14
RE: I spot a weird crashing bug in 0.9.1
The question is, did it fix it? I dunno. I wasn't really able to reproduce it.

3.8ghz i7 5930K, 16GB DDR4 RAM, 4GB Nvidia GTX 970, Asus X99 PRO, Windows 7 (SP1) x64
How to ask useful questions: http://support.microsoft.com/kb/555375
I'm not Dark_Alex, nor do I claim to be. Our nicknames are merely coincidence.
Find all posts by this user
08-23-2013, 04:46 PM
Post: #15
RE: I spot a weird crashing bug in 0.9.1
(08-23-2013 09:48 AM)daxtsu Wrote:  I put in a pull request that might possibly fix this. Thanks for reporting it.

(08-23-2013 02:59 PM)daxtsu Wrote:  The question is, did it fix it? I dunno. I wasn't really able to reproduce it.

It got fixed now, thanks.

I tried one of the latest build (v0.9.1-52-ga3fa3c9) which didn't got the fix implemented yet and it crashed. But then i tried the latest one (ppsspp-v0.9.1-60-g06a2d94) which got the fix implemented and this time it didn't crash. So the crashing bug is now fixed.

I don't know why your name says Amateur PPSSPP Contributor, you're obviously pretty good at this.

[CPU]: Intel Core i7-4790K 4.0GHz
[GPU]: EVGA GeForce GTX 970 Superclocked ACX 2.0 4GB GDDR5
[PSU]: EVGA SuperNOVA G1 1000W (80 Plus Gold)
[RAM]: Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz
[MOBO]: MSI Z97-GAMING 5
[PC CASE]: ENERMAX Ostrog GT (Red)
[CPU FAN]: Cooler Master: Hyper 212 EVO
Find all posts by this user
Thread Closed 


Forum Jump: