Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
no sound in version 9.9
08-05-2014, 02:56 AM
Post: #1
no sound in version 9.9
Greetings and salutations I just updated from version 9.8 and everything worked fine with version 9.8 but now everything works fine aside from no sound. I tried other games and programs and they're sound is unaffected. what gives? anyone having similar issues? anyone able to pass along some suggestions on what I could try to remedy the situation? If so I would be extremely greatful. Please and thank you for your time and help. Undecided
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-05-2014, 03:40 AM
Post: #2
RE: no sound in version 9.9
Can you help us out with a little more info? What platform/OS are you using PPSSPP on? Have you double checked that sound is enabled in the Sound tab, and that both volumes are set to 8? If you're on Windows, have you double checked that PPSSPP isn't muted in the volume mixer?

3.8ghz i7 5930K, 16GB DDR4 RAM, 4GB Nvidia GTX 970, Asus X99 PRO, Windows 7 (SP1) x64
How to ask useful questions: http://support.microsoft.com/kb/555375
I'm not Dark_Alex, nor do I claim to be. Our nicknames are merely coincidence.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-05-2014, 04:04 AM
Post: #3
RE: no sound in version 9.9
Windows 8, HP laptop. Sound is enabled. Bgm is 8, SFX is 7. Ppspp isn't an option in volume mixer but device applications are all 3 active and unmuted
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-05-2014, 04:09 AM
Post: #4
RE: no sound in version 9.9
PPSSPP usually won't show up in the mixer until a game is started (was one started when you checked the mixer?). Failing that, can you name some games in PPSSPP that you tried, that used to have sound, and no longer do?

3.8ghz i7 5930K, 16GB DDR4 RAM, 4GB Nvidia GTX 970, Asus X99 PRO, Windows 7 (SP1) x64
How to ask useful questions: http://support.microsoft.com/kb/555375
I'm not Dark_Alex, nor do I claim to be. Our nicknames are merely coincidence.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-05-2014, 04:18 AM
Post: #5
RE: no sound in version 9.9
I'm currently playing megaman powered up without sound when I checked the mixer
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-05-2014, 04:25 AM (This post was last modified: 08-05-2014 04:25 AM by solarmystic.)
Post: #6
RE: no sound in version 9.9
(08-05-2014 04:09 AM)TheDax Wrote:  PPSSPP usually won't show up in the mixer until a game is started (was one started when you checked the mixer?). Failing that, can you name some games in PPSSPP that you tried, that used to have sound, and no longer do?

OT, but that's not quite true anymore.

Starting from v0.9.8-1350-gb2ae317, the emulator should show up in the mixer immediately on bootup thanks to this commit.

PPSSPP Modern Testbed:-
Intel Core i5 4690K @ 4.0 GHz
NVIDIA Geforce GTX 760 2GB GDDR5 VRAM @ 1138/6500 Mhz
16 GB DDR3 RAM @ 1600 MHz
Windows 7 x64 SP1

PPSSPP Ancient Testing Rig:-
Intel Core 2 Duo T9550 @ 2.8GHz
ATI Mobility Radeon 4670 1GB GDDR3 VRAM @ 843/882 MHz
8 GB DDR3 RAM @ 1066 MHz
Windows 7 x64 SP1
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-05-2014, 04:31 AM
Post: #7
RE: no sound in version 9.9
Hm, forgot about that feature. In any case, this is a pretty weird issue. None of the sound code (not counting emulation-related sound code, I mean just the general DirectSound stuff) has changed since at least 0.9.6, so I'm starting to run out of ideas.

3.8ghz i7 5930K, 16GB DDR4 RAM, 4GB Nvidia GTX 970, Asus X99 PRO, Windows 7 (SP1) x64
How to ask useful questions: http://support.microsoft.com/kb/555375
I'm not Dark_Alex, nor do I claim to be. Our nicknames are merely coincidence.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-05-2014, 02:59 PM (This post was last modified: 08-05-2014 03:28 PM by MJFLIP.)
Post: #8
RE: no sound in version 9.9
I've tried the following games. Mega man powered up, metal slug anthologies, GTA vice city stories, marvel ultimate alliance 2 mega man maverick hunter x all of which play fine but have no sound. I just have no idea what I should try to do to remedy the situation

Do you think uninstall and reinstall would be pointless or might that fix it?

never mind I fixed it XD XD XD XD XD XD
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump: