forums.PPSSPP.org
Final Fantasy IV : The complete collection - Printable Version

+- forums.PPSSPP.org (https://forums.ppsspp.org)
+-- Forum: PPSSPP - Playstation Portable Simulator Suitable for Playing Portably (/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Commercial Games - Compatibility and Results (/forumdisplay.php?fid=5)
+---- Forum: Playable Games (/forumdisplay.php?fid=13)
+---- Thread: Final Fantasy IV : The complete collection (/showthread.php?tid=1971)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37


RE: Final Fantasy IV : The complete collection - solarmystic - 06-01-2013 04:52 PM

(06-01-2013 04:43 PM)migcar Wrote:  
(06-01-2013 03:04 PM)migcar Wrote:  i have a radeon hd 5850 and text is not visible

updated from 13.1 to 13.4 and still no text

Yeah, I just did the same (upgraded from really old 11.11a performance drivers, which were the best for my old card, to 13.4).

Still no text with Buffered Rendering OFF.

By the way, if you want to save time and test lots of driver revisions for your ATI card with different programs that uses OpenGL, you can just extract the driver package and unpack the atioglxx.dll file (which is the actual OpenGL driver file that all OpenGL games use to function with AMD cards) from the package, and then move it to the location of the program you want to test.

To recap:-

1. Download driver package from AMD/ATI

2. Extract package to any directory by double clicking on setup file. Then quit the next setup program that appears.

3. Search for the atioglxx.dl_ file in the directory you just extracted the package to, then unpack it using 7zip. It will then become a proper dll file.

4. Move .dll file to the PPSSPP executable (or the game you want to test) location.

5. Test application.

6. Rinse and repeat for other OpenGL drivers you wish to try out.


RE: Final Fantasy IV : The complete collection - Wyrick - 06-01-2013 10:50 PM

Good to know I'm not the only one with this problem..

I also tested it on my other PC which is nearly identical, except it has a Radeon 6870, of course with the same results: no text.


RE: Final Fantasy IV : The complete collection - Flare - 06-01-2013 11:06 PM

The Intro does play, but somehow even with 60 VPS it speeds up like hell.

Though, even when the Intro Video is playable now, the Leviathan Stuck exists in 1027


RE: Final Fantasy IV : The complete collection - solarmystic - 06-01-2013 11:10 PM

(06-01-2013 10:50 PM)Wyrick Wrote:  Good to know I'm not the only one with this problem..

I also tested it on my other PC which is nearly identical, except it has a Radeon 6870, of course with the same results: no text.

Yep, it's thanks to you that I was able to quickly round up the other forum dwellers and quickly verified that it was an AMD/ATI issue. I've already made a relevent github page here, if you're interested:-

https://github.com/hrydgard/ppsspp/issues/2018


RE: Final Fantasy IV : The complete collection - Infinity Gems - 06-01-2013 11:46 PM

I'm running PPSSPP on a Laptop with an Mobile Intel® 4 Series internal gpu. This laptop is running a 1.3ghz dual core and I'm able to get all things working smoothly, except with graphical errors with summons and graphical errors in the mist cave with white lines all over the place.


RE: Final Fantasy IV : The complete collection - avaquizzer - 06-02-2013 10:49 AM

I notice that there isn't much talk about this game running on Android.
i am having the same text problems as some previous users had mentioned, where the text does not show up at all in message boxes. i have disabled both Hardware Transform and Buffered Rendering and there is still no text.
I am running the emulator on a Droid 4.


RE: Final Fantasy IV : The complete collection - Nezarn - 06-02-2013 11:49 AM

Text works fine for me on Samsung Galaxy mini 2 (android 2.3.6, adreno 200 gpu) There are some other graphics bugs (random black boxes) but at least it runs (with frameskip @ 27 fps xD funny that project diva 2nd runs faster than this (it can reach 60 fps in menu, 40 ingame))
Settings: graphics: vertex cache on, stream vbo on, everything else off system: fast memory off (otherwise it crashes at intro video)


RE: Final Fantasy IV : The complete collection - avaquizzer - 06-02-2013 11:57 AM

I tried those same settings and there is still no text in the message boxes. I'm running Android 4.1.2. Interestingly, there is text in the music player option's blue boxes...just not in the blue dialog boxes in the game.


RE: Final Fantasy IV : The complete collection - sdotthadon - 06-02-2013 01:17 PM

(06-02-2013 11:57 AM)avaquizzer Wrote:  I tried those same settings and there is still no text in the message boxes. I'm running Android 4.1.2. Interestingly, there is text in the music player option's blue boxes...just not in the blue dialog boxes in the game.

Yeah, I have the same issues on galaxy note 2. Text shows in the status menu though. Weird.


RE: Final Fantasy IV : The complete collection - rpglord - 06-02-2013 04:12 PM

As already mentioned, I can confirm videos are way too fast

14:52:531 MyThread-Mov E[HLE]: HLE\scePsmf.cpp:636 UNIMPL scePsmfPlayerCreate(08c8c3c0, 090110e0)
14:52:531 MyThread-Mov E[HLE]: HLE\scePsmf.cpp:675 UNIMPL scePsmfPlayerSetPsmf(08c8c3c0, disc0:/PSP_GAME/USRDIR/movie/FF4TA_DEMO.pmf)
14:52:587 MyThread-Mov E[HLE]: HLE\scePsmf.cpp:866 scePsmfPlayerGetPsmfInfo(08c8c3c0, 09341e10)
14:52:588 MyThread-Mov E[HLE]: HLE\scePsmf.cpp:719 UNIMPL scePsmfPlayerStart(08c8c3c0, 09011100, 00000000)
14:52:588 MyThread-Mov E[HLE]: HLE\sceKernelThread.cpp:2209 Thread "MyThread-MovieStart" trying to delete itself! Sad
14:52:588 MyThread-Mov I[HLE]: HLE\sceKernelThread.cpp:2012 __KernelReturnFromThread: 0
14:52:590 MyThread-Mai I[HLE]: GLES\Framebuffer.cpp:415 Creating FBO for 00000000 : 480 x 272 x 3
14:52:597 MyThread-Mai I[HLE]: GLES\Framebuffer.cpp:415 Creating FBO for 00088000 : 480 x 272 x 3
14:52:598 MyThread-Mai W[MM]: MemmapFunctions.cpp:91 ReadFromHardware: Invalid address 00000010
14:52:598 idle0 W[HLE]: HLE\HLE.cpp:75 Someone else woke up HLE-blocked thread?
14:52:627 MyThread-Mai W[MM]: MemmapFunctions.cpp:91 ReadFromHardware: Invalid address 00000010
14:52:627 idle0 W[HLE]: HLE\HLE.cpp:75 Someone else woke up HLE-blocked thread?
14:52:644 idle1 W[HLE]: HLE\HLE.cpp:75 Someone else woke up HLE-blocked thread?
14:52:644 idle1 W[HLE]: HLE\HLE.cpp:75 Someone else woke up HLE-blocked thread?
14:52:644 idle1 W[HLE]: HLE\HLE.cpp:75 Someone else woke up HLE-blocked thread?
14:52:644 idle1 W[HLE]: HLE\HLE.cpp:75 Someone else woke up HLE-blocked thread?
14:52:644 idle1 W[HLE]: HLE\HLE.cpp:75 Someone else woke up HLE-blocked thread?


RE: Final Fantasy IV : The complete collection - Flare - 06-02-2013 08:26 PM

Sound is wrong, If you move the Cursor in the Menu the Sound will appear 3-4 Seconds later. (Which gets annoying over a time xD) using v0.7.6-1049


RE: Final Fantasy IV : The complete collection - GuilhermeGS2 - 06-03-2013 12:32 AM

updated compatibility list


RE: Final Fantasy IV : The complete collection - SeiRyuu - 06-03-2013 05:02 AM

(06-02-2013 08:26 PM)Flare Wrote:  Sound is wrong, If you move the Cursor in the Menu the Sound will appear 3-4 Seconds later. (Which gets annoying over a time xD) using v0.7.6-1049

not only in the menu in the game too


RE: Final Fantasy IV : The complete collection - [Unknown] - 06-03-2013 06:13 AM

Right, I found a potential fix but it'll break other things. There's an issue on GitHub for the sound delay issue, it's caused by the initial video. I have not tried it, but possibly disabling media engine might fix it...? It only happens because the video played too fast.

-[Unknown]


RE: Final Fantasy IV : The complete collection - Flare - 06-03-2013 07:06 AM

Same result with Media Engine turned off.