Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 8 Votes - 4.13 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LAN Play with (PC) PPSSPP and PSP
03-22-2014, 01:39 PM
Post: #16
RE: LAN Play with (PC) PPSSPP and PSP
maybe you need to edit SERVER.txt with correct IP Address
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-22-2014, 03:08 PM
Post: #17
RE: LAN Play with (PC) PPSSPP and PSP
I typed here: 192.168.1.1. Is that correct?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-22-2014, 10:33 PM
Post: #18
RE: LAN Play with (PC) PPSSPP and PSP
(03-22-2014 03:08 PM)MacDom Wrote:  I typed here: 192.168.1.1. Is that correct?

Your PC should be acting as server, then run your adhocserver.exe.
add your IPv4 IP address to the "proadhocserver" in the ppsspp.ini
enable ppsspp "wlan" support

and for your PSP :
you should put your PC's IPv4 IP address to your psp "server.txt" (I assume you should have pro online plugin enabled)
don't forget to put your wifi router SSID name in the "hotspot.txt"

this is an example how to look for your IPv4 address :
[Image: j4mEEl7vEoE65.jpg]

-my outdated testing rig-
Intel Core2Quad [email protected]
Shappire HD7750 1GB DDR5

contact me at:
[email protected]
facebook.com/love.grimangel
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-23-2014, 02:09 PM (This post was last modified: 03-23-2014 03:24 PM by MacDom.)
Post: #19
RE: LAN Play with (PC) PPSSPP and PSP
Yes! It works, but i have another problem. When i go to gathering hall in PSP, console has ben freezed. What should i do?
EDIT: Nvm, i have answer in first post. Sry for stupid question.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-04-2014, 02:45 AM
Post: #20
RE: LAN Play with (PC) PPSSPP and PSP
(02-14-2014 10:12 PM)betrayedAngel Wrote:  btw, what kind of wifi adaptor did you use? USB or PCI one? I'm eager and interested to test it out too Big Grin

Edited :

I've tested it, my testing rig :
1. ppsspp 0.9.6-449
2. PSP CFW Pro C-2 + pro online plugin
3. TP-Link TL-MR3220 wifi router

and here it is :
====================================

PSP+Emulator
====================================
2 Emulator + 1 PSP
====================================

Big Grin

how do you play multiplayer with 2 emulators ?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-23-2014, 05:15 AM
Post: #21
RE: LAN Play with (PC) PPSSPP and PSP
can i just use connectify hotspot for the router?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-24-2014, 05:07 AM
Post: #22
RE: LAN Play with (PC) PPSSPP and PSP
(04-23-2014 05:15 AM)penObi Wrote:  can i just use connectify hotspot for the router?

as far as I know using connectify on laptop is useless. because psp dont support wireless access point from laptop.

-my outdated testing rig-
Intel Core2Quad [email protected]
Shappire HD7750 1GB DDR5

contact me at:
[email protected]
facebook.com/love.grimangel
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-25-2014, 08:19 AM
Post: #23
RE: LAN Play with (PC) PPSSPP and PSP
well,there's an option here that u can share it via adhoc? wont the psp connect in it?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-25-2014, 12:01 PM
Post: #24
RE: LAN Play with (PC) PPSSPP and PSP
How do you enable Pro Online Plugin?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-28-2014, 06:44 PM (This post was last modified: 04-28-2014 06:44 PM by vnctdj.)
Post: #25
RE: LAN Play with (PC) PPSSPP and PSP
(04-25-2014 12:01 PM)Blaze003 Wrote:  How do you enable Pro Online Plugin?

I think you need to read the first post of this thread Wink

♦ Intel Core i7-6700HQ | 16 GB RAM | NVIDIA GeForce GTX 960M | Debian Testing --- Windows 7 Professional SP1 x64
♦ Intel Core i7-2630QM | 4 GB RAM | NVIDIA GeForce GT 540M | Debian Testing
♦ PSP-3004 | 6.60 PRO-C2
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-04-2014, 08:56 PM (This post was last modified: 05-04-2014 09:04 PM by Elitar.)
Post: #26
RE: LAN Play with (PC) PPSSPP and PSP
So i wanna be sure - In ZyDaS utility i just change option to Access Point mode and i make sure there is internet on psp ? Rest of guide is clear for me Wink.
edit: Is this plugin compatible with psp-1000 ?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-20-2014, 11:50 PM (This post was last modified: 05-21-2014 01:28 AM by Yitsuni.)
Post: #27
RE: LAN Play with (PC) PPSSPP and PSP
Currently having problems with the psp working for the Lan Play, Currently got the pro online plugin to work, setted up the server.txt to my ip address: 192.168.1.141 and setted the hotspot to my SSID: Steven. Problem I have now is we get a communication error on the psp for connecting? How do we fix that? Is it because ad hoc is searching for the SSID? How can i have ad hoc find my ssid when my router doesn't support upnp?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-21-2014, 01:45 AM
Post: #28
Question about Lan (PPSSPP + PSP)
I have a question about the Lan (PPSSPP to PSP) Setup, If my router doesn't support UPNP or DMZ, What other alternative way can we be able to play? Currently I've read up the guide on setting up Lan with PSP to PPSSPP, but the current problem that were hitting was that due to the fact that my router doesn't enable upnp or dmz, the PSP won't be able to use the adhoc to find the ssid. I already have had the hotspot setted to my SSID and the server.txt setted to my ip address. Overall the psp is configured with the cfw and the pro online plugin with the correct setup. Is there another way we would be able to play then?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-21-2014, 03:44 PM
Post: #29
RE: LAN Play with (PC) PPSSPP and PSP
Merged.

♦ Intel Core i7-6700HQ | 16 GB RAM | NVIDIA GeForce GTX 960M | Debian Testing --- Windows 7 Professional SP1 x64
♦ Intel Core i7-2630QM | 4 GB RAM | NVIDIA GeForce GT 540M | Debian Testing
♦ PSP-3004 | 6.60 PRO-C2
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-03-2014, 11:04 AM
Post: #30
RE: LAN Play with (PC) PPSSPP and PSP
Oh hi there can someone pls help with my little problem on this.

ON THE PSP: open ms0:/seplugins
Edit the SERVER.txt with the ip of your router (ex. 192.168.3.1) and HOTSPOT.txt with your router SSID (ex. MYHOTSPOT)

Ive check my seplugins folder but its empty is it ok just to create a SERVER.txt and HOTSPOT.txt manually?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump: