Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 2 Votes - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Request]Clock PSP CPU Options
07-01-2013, 04:38 PM
Post: #1
Smile [Request]Clock PSP CPU Options
I posted in my blog PPSSPP Brasil an tip for root users, that is change the CPUSpeed = 222 to CPUSpeed = 80. But many readers of my blog no has root in your devices, so I want to request that you devs add to emulador some clock options for this users.Smile
Thanks

Phone: Xiaomi Redmi Note 6 Pro 4/64GB

PC: Core i5 3470/8GB RAM/GTX 660 2GB/Windows 10 Pro x64
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-01-2013, 04:43 PM
Post: #2
RE: [Request]Clock PSP CPU Options
Raven02 had added a GUI for the CPUSpeed hack, but I dunno what's happened to it. I think he might be rewriting it.

3.8ghz i7 5930K, 16GB DDR4 RAM, 4GB Nvidia GTX 970, Asus X99 PRO, Windows 7 (SP1) x64
How to ask useful questions: http://support.microsoft.com/kb/555375
I'm not Dark_Alex, nor do I claim to be. Our nicknames are merely coincidence.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-01-2013, 04:47 PM (This post was last modified: 07-01-2013 04:50 PM by vsub_.)
Post: #3
RE: [Request]Clock PSP CPU Options
The option is there but you can't change anything with it for now(except forcing 222mhz)
They have to open the settings file and change the value.

Using PPSSPP on Windows 7 x64 SP1
i7 4771 3.5Ghz,GTX750TI,16GB RAM

Batch iso <=> cso converter
http://forums.ppsspp.org/showthread.php?tid=5384
Save Game\States Manager
http://forums.ppsspp.org/showthread.php?tid=5516
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-01-2013, 08:26 PM
Post: #4
RE: [Request]Clock PSP CPU Options
it would be awesome if this option was added to the UI, cause it really speeds things up and and it's inconvenient to change it from ppsspp.ini manually

Samsung Captivate, Android 2.3.5 SAUROM, Corn Kernel v701
Fly Evo Chic 3, Android 4.4.2 Stock, improved stock kernel
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-01-2013, 10:36 PM
Post: #5
RE: [Request]Clock PSP CPU Options
I tested change the CPUSpeed = 222 to 60 and I get 45-55 VPS on GoW Chains of Olympus on my S2.

Phone: Xiaomi Redmi Note 6 Pro 4/64GB

PC: Core i5 3470/8GB RAM/GTX 660 2GB/Windows 10 Pro x64
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-01-2013, 10:46 PM
Post: #6
RE: [Request]Clock PSP CPU Options
CPUSpeed = 222 to 50?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-01-2013, 10:54 PM
Post: #7
RE: [Request]Clock PSP CPU Options
Not, I don't tested. I will try it later.

~Não, eu não testei. Vou tentar depois~

Phone: Xiaomi Redmi Note 6 Pro 4/64GB

PC: Core i5 3470/8GB RAM/GTX 660 2GB/Windows 10 Pro x64
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-02-2013, 03:33 AM
Post: #8
RE: [Request]Clock PSP CPU Options
how can i change the language of your website ? i dont know brasil Tongue

Smartphone : Samsung Galaxy S4
Console : Playstion Vita
PSN ID : Merivex95<<<[Add me!]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-02-2013, 03:39 AM (This post was last modified: 07-02-2013 03:51 AM by GuilhermeGS2.)
Post: #9
RE: [Request]Clock PSP CPU Options
Has a Google Translate widget in right side of blog. Or you acces the google translate and put the url. Smile

Could has the options: 222/100/80/60.
222: Already helps a bit.
100: I don't tested, but I think gain a bit more speed
80: Run GoW at 30-40 VPS and a good FPS rate on my phone.
60: Run GoW at 45-55 VPS and a good FPS rate (inferior to the previous rate) on my phone.

Phone: Xiaomi Redmi Note 6 Pro 4/64GB

PC: Core i5 3470/8GB RAM/GTX 660 2GB/Windows 10 Pro x64
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-02-2013, 03:56 AM
Post: #10
RE: [Request]Clock PSP CPU Options
Tested clock at 30 on my LG Optimus 3D, God Of War Chain of Olympus VPS fullspeed 59-60 while FPS drop to 11-15. But the game seem smooth nearly fullspeed with robotic sound as usual for android. Whatever setting is fine on my Windows PC.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-02-2013, 04:05 AM
Post: #11
RE: [Request]Clock PSP CPU Options
About God of War...
Enable "Force 60FPS or less" to get huge speed boost.
Disabling Buffered Rendering also gives speed but you have to increase the brightness after that

Using PPSSPP on Windows 7 x64 SP1
i7 4771 3.5Ghz,GTX750TI,16GB RAM

Batch iso <=> cso converter
http://forums.ppsspp.org/showthread.php?tid=5384
Save Game\States Manager
http://forums.ppsspp.org/showthread.php?tid=5516
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-02-2013, 04:13 AM
Post: #12
RE: [Request]Clock PSP CPU Options
Yes, yes. I already know it.

Phone: Xiaomi Redmi Note 6 Pro 4/64GB

PC: Core i5 3470/8GB RAM/GTX 660 2GB/Windows 10 Pro x64
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-02-2013, 04:58 AM (This post was last modified: 07-02-2013 05:01 AM by aki21.)
Post: #13
RE: [Request]Clock PSP CPU Options
(07-01-2013 04:38 PM)GuilhermeGS2 Wrote:  I posted in my blog PPSSPP Brasil an tip for root users, that is change the CPUSpeed = 222 to CPUSpeed = 80. But many readers of my blog no has root in your devices, so I want to request that you devs add to emulador some clock options for this users.Smile
Thanks

@raven02 maybe will make the setting again,i hope he make it,i'm eagering to test the performance it will give,my android also does'nt rooted at all(i'm lazy to root it)

edit:hope this got merged
https://github.com/hrydgard/ppsspp/pull/2547

my sub weapon:
xperia mini hd
1ghz scorpion
single core
not clocked

my ultimate weapon
acer(laptop)
2.2ghz ?core
intel media accelarator 3000

i'm a tester,but not as good as other,please be kind with me,haha.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-02-2013, 07:32 AM
Post: #14
RE: [Request]Clock PSP CPU Options
i cant change ppsspp.ini my device generated another file his called ppsspp.ini.bak
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-02-2013, 08:43 AM
Post: #15
RE: [Request]Clock PSP CPU Options
Try using rootbrowser and edit through ES Explorer text editor. Should be ok.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump: