Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MotorStorm Arctic Edge
08-10-2014, 12:28 PM (This post was last modified: 08-10-2014 12:33 PM by The Phoenix.)
Post: #46
Information RE: MotorStorm Arctic Edge
(07-29-2014 10:57 AM)Nightquaker Wrote:  Game doesn't work further than choosing a car, it freezes. Same happens after you load a saved profile. Using version 0.9.9-2 x64.
Hi there,

These are the downloads for versions of PPSSPP that DO work on this game, BUT there will be NO AUDIO, remember that, these were kindly compiled by Sum2012 - Thanks go to him. Cool

Windows 32bit: https://docs.google.com/file/d/0B3OaSdeV...cwcjA/edit

Windows 64bit: https://docs.google.com/file/d/0B3OaSdeV...hGeVE/edit

Android: https://docs.google.com/file/d/0B3OaSdeV...5JbTQ/edit
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-17-2014, 08:38 AM
Post: #47
RE: MotorStorm Arctic Edge
Thanks to Sum2012

The only thing that needs fixing I guess is the audio and the over bloom in snow stages?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-21-2014, 10:35 AM
Post: #48
RE: MotorStorm Arctic Edge
Any fix to the wrong shadows under vehicles (showing black polygons) ?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-03-2014, 03:41 AM
Post: #49
Information RE: MotorStorm Arctic Edge
Good news - this game now runs okay, but with major bloom problems & the audio in places is not playing.
On Windows 7 (x86) - using latest nightly build which is: v0.9.9.1-566-gc2a462c
The video's in game are running slower than they should.
               

Please note: Untick 'Disable slower effects (speedup)'
as that causes the following problem in game.
   
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-05-2014, 04:09 PM (This post was last modified: 10-05-2014 04:09 PM by hdd60311.)
Post: #50
RE: MotorStorm Arctic Edge
The hanging issue is not really fixed, first time it can go into match, but if quit match back to menu and go into match again it still hangs at loading page.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-05-2014, 09:16 PM
Post: #51
RE: MotorStorm Arctic Edge
Alright, moving to ingame, where it seems to belong now.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-06-2014, 02:31 AM (This post was last modified: 10-06-2014 02:49 AM by The Phoenix.)
Post: #52
Information RE: MotorStorm Arctic Edge
(10-05-2014 04:09 PM)hdd60311 Wrote:  The hanging issue is not really fixed, first time it can go into match, but if quit match back to menu and go into match again it still hangs at loading page.
Hi there,

Oh no it doesn't, this game is working fine for me, which version of PPSSPP are you using? Also which version of the game are you using?

As I said in last comment, I am using Windows 7 (x86) version of PPSSPP, but now using latest nightly build available at this time: v0.9.9.1-590-g3eec3a1
European version of the game: UCES01250.
Here are the settings I am using:
                       
As you can see, from the following screen shots, I played Festival in the game & tested the photo mode in the third screen shot, all worked fine for me.
           
Here is how i tested the game, loaded up game, loaded profile, worked fine, raced 2 races in a row, exited back to the main game menu, changed options, saved profile again to see if it would work, it worked fine, but the save icon was corrupted for some reason.
Next I did another race, completed that, and exited the game fully back to PPSSPP main menu, re-started the game, reloaded the new saved profile with corrupted icon, worked fine, entered Festival again, and raced a further few races, getting 1st place in all of them, as you can see I am on the Rank 2 races now. Cool
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-06-2014, 12:39 PM (This post was last modified: 10-06-2014 05:42 PM by hdd60311.)
Post: #53
RE: MotorStorm Arctic Edge
I tried v0.9.9.1-588, all default settings, both USA version and European version game have same problem that quit match back to game menu and go into match again it hangs at loading page.
I use win7 x64 and ATI hd5670

Edit: Alright I got the point that seems strange, I tried to change cpu clock like this image
and the hanging issue is gone, but if use default cpu clock setting the hanging issue is still there...
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-06-2014, 10:12 PM (This post was last modified: 10-06-2014 10:48 PM by The Phoenix.)
Post: #54
Smile RE: MotorStorm Arctic Edge
(10-06-2014 12:39 PM)hdd60311 Wrote:  I tried v0.9.9.1-588, all default settings, both USA version and European version game have same problem that quit match back to game menu and go into match again it hangs at loading page.
I use win7 x64 and ATI hd5670

Edit: Alright I got the point that seems strange, I tried to change cpu clock like this image
and the hanging issue is gone, but if use default cpu clock setting the hanging issue is still there...
Yeah I see what you mean LOL, must of just got lucky using that CPU Clock value, it seems that setting CPU Clock to 60 works even better, the game seems faster to me. Huh
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-09-2014, 11:42 AM
Post: #55
RE: MotorStorm Arctic Edge
(10-06-2014 12:39 PM)hdd60311 Wrote:  I tried v0.9.9.1-588, all default settings, both USA version and European version game have same problem that quit match back to game menu and go into match again it hangs at loading page.
I use win7 x64 and ATI hd5670

Edit: Alright I got the point that seems strange, I tried to change cpu clock like this image
and the hanging issue is gone, but if use default cpu clock setting the hanging issue is still there...

Yep, setting it to anything above 0 fixes the loading freeze. Now we only need to fix the bloom. Looks like there's some bloom cache which doesn't free itself up, making the bloom stronger with every second. Switching to "read framebuffers to memory (gpu)" and then back to default buffered rendering fixes the bloom temporarily, but sometimes breaks textures and ui elements like boost meter.

v0.9.9.1-609-gc9be32d, Core2Duo 2.5GHz, Radeon HD 3850


Attached File(s) Thumbnail(s)
       
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-03-2014, 11:01 AM
Post: #56
RE: MotorStorm Arctic Edge
I'm using win7(x86) and the latest build on the git and I have no bloom problem.Graphic-wise, the game runs perfectly but it runs very slowly, about 70-80% of how it should, setting the cpu to 60 also fixes the hanging but I have another problem - there is no sound during the races, any sound at all. It works perfectly while in the game menu, but as soon as it hits the race screen everything stops. Also when you complete the race and return to menu, the sound is still gone....
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-10-2015, 09:04 PM
Post: #57
RE: MotorStorm Arctic Edge
>Getting black screen after first stage.
>Has sound in main menu but no sound in actual gameplay.

Using v1.0.1 in windows 7 x86
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-18-2016, 03:39 PM
Post: #58
RE: MotorStorm Arctic Edge
Almost perfectly playable on version 1.2.
No visual bugs, aside from, maybe, a bit of overbloom, but it's not gamebreaking. Audio is still missing.
Really glad to see this game finally working well on PPSSPP.


Attached File(s) Thumbnail(s)
   

My specs:
Phenom X3 8450 ~2.3GHz
PowerColor HD6850 1GB
4 gigs of DDR2-800 RAM
~400GB HDD
Windows 8.0 x64
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-18-2016, 04:01 PM
Post: #59
RE: MotorStorm Arctic Edge
Moved Smile

♦ Intel Core i7-6700HQ | 16 GB RAM | NVIDIA GeForce GTX 960M | Debian Testing --- Windows 7 Professional SP1 x64
♦ Intel Core i7-2630QM | 4 GB RAM | NVIDIA GeForce GT 540M | Debian Testing
♦ PSP-3004 | 6.60 PRO-C2
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-18-2016, 05:46 PM (This post was last modified: 02-18-2016 05:49 PM by Nightquaker.)
Post: #60
RE: MotorStorm Arctic Edge
Nevermind. The overbloom is quite gamebreaking on some stages. I only checked and completed the first Wreckfest race, but the second one is just unplayable. Well, aside from overbloom, no visual glitches whatsoever, so still a great progress :3
Sorry about misinformation.

My specs:
Phenom X3 8450 ~2.3GHz
PowerColor HD6850 1GB
4 gigs of DDR2-800 RAM
~400GB HDD
Windows 8.0 x64
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump: