Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Building SDL & Qt Versions doesnt work since today [Ubuntu 13.04 64bit]
06-07-2013, 05:08 PM
Post: #16
RE: Building SDL & Qt Versions doesnt work since today [Ubuntu 13.04 64bit]
Hello again, I normally never do doubleposts or bumpings.. so sorry for doing that right now.

Are there any other things that had changed, do I have to install some other librarys beside the sdl's one ?

I really want to try the newer versions of ppsspp, and the SDL version from angelXwind tells me that it should be
version v0.7.6-1161-g2b4f3bf, but when I open the executable, it shows me that its version is v0.7.6-871-h78b8c52.

If someone can compile the latest version, could he/she upload that please?

ThinkPad T420s | 4GB RAM | 160GB SSD
Intel® Core™ i5-2520M CPU @ 2.50GHz | Intel® Sandybridge Mobile
ubuntu 13.04 64Bit | Planning to install Windows 7 Professional 64Bit for dualboot
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-09-2013, 08:33 PM
Post: #17
RE: Building SDL & Qt Versions doesnt work since today [Ubuntu 13.04 64bit]
pass [email protected]@GLIBC. instructions:
apt-get install libc6-dev
open CMakeLists.txt
add ${CMAKE_DL_LIBS} to target_link_libraries
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-10-2013, 03:01 AM
Post: #18
RE: Building SDL & Qt Versions doesnt work since today [Ubuntu 13.04 64bit]
Thanks for for helping me Smile

Just one problem..
On which target_link_libraries do I have to add ${CMAKE_DL_LIBS} ?
There are more lines where target_link_libraries is x:

ThinkPad T420s | 4GB RAM | 160GB SSD
Intel® Core™ i5-2520M CPU @ 2.50GHz | Intel® Sandybridge Mobile
ubuntu 13.04 64Bit | Planning to install Windows 7 Professional 64Bit for dualboot
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-10-2013, 11:13 AM
Post: #19
Wink RE: Building SDL & Qt Versions doesnt work since today [Ubuntu 13.04 64bit]
(06-10-2013 03:01 AM)Iljalicious Wrote:  Thanks for for helping me Smile

Just one problem..
On which target_link_libraries do I have to add ${CMAKE_DL_LIBS} ?
There are more lines where target_link_libraries is x:
Please add to hereWink
line 641-642 : ppsspp/CMakeLists.txt
Code:
target_link_libraries(native ${LIBZIP} rg_etc1 sha1 stb_image stb_vorbis #vjson
    zlib snappy ${GLEW_LIBRARIES} ${CMAKE_DL_LIBS})
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-10-2013, 11:37 AM
Post: #20
RE: Building SDL & Qt Versions doesnt work since today [Ubuntu 13.04 64bit]
Thank you again O: !

I edited that file and.. while building I could go till 65% (yesterday it went only till 53%)
but than after 65% it tells me :

original:

/home/ilja/ppsspp/Core/HLE/sceAtrac.cpp:74:34: Schwerwiegender Fehler: libavformat/avformat.h: Datei oder Verzeichnis nicht gefunden
Kompilierung beendet.
make[2]: *** [CMakeFiles/Core.dir/Core/HLE/sceAtrac.cpp.o] Fehler 1
make[2]: *** Warte auf noch nicht beendete Prozesse...
make[1]: *** [CMakeFiles/Core.dir/all] Fehler 2
make: *** [all] Fehler 2

In english :

/home/ilja/ppsspp/Core/HLE/sceAtrac.cpp:74:34: heavy error: libavformat/avformat.h: file or direcory not found
End compiling.
[ 65%] Building CXX object CMakeFiles/Core.dir/Core/HLE/sceAudio.cpp.o
make[2]: *** [CMakeFiles/Core.dir/Core/HLE/sceAtrac.cpp.o] error 1
make[2]: *** Wait for not closed processes...
make[1]: *** [CMakeFiles/Core.dir/all] error 2
make: *** [all] error 2

ThinkPad T420s | 4GB RAM | 160GB SSD
Intel® Core™ i5-2520M CPU @ 2.50GHz | Intel® Sandybridge Mobile
ubuntu 13.04 64Bit | Planning to install Windows 7 Professional 64Bit for dualboot
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-10-2013, 01:35 PM (This post was last modified: 06-10-2013 01:44 PM by Erector.)
Post: #21
RE: Building SDL & Qt Versions doesnt work since today [Ubuntu 13.04 64bit]
sorry i miss.
1. ffmpeg build.
exsample: (if you want add Additional option, please reference to ppsspp/ffmpeg any sh scripts.)
Code:
$ apt-get install yasm
$ (and need these maybe. if failed builds, add these. libsdl1.2-dev libsdl-image1.2-dev libsdl-mixer1.2-dev libsdl-ttf2.0-dev)
$ ./configure --enable-shared --prefix=/usr --shlibdir=/usr/lib64
$ make clean
$ make install

2. add libdl and ffmpeg libs to target_link_linraries.
line 934: ppsspp/CMakeFiles.txt
Code:
target_link_libraries(${CoreLibName} Common native kirk cityhash xbrz ${CMAKE_DL_LIBS} avformat avcodec avutil swresample swscale
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-10-2013, 02:29 PM
Post: #22
RE: Building SDL & Qt Versions doesnt work since today [Ubuntu 13.04 64bit]
I dont wanna act stupid and I'm really thankful for your help, but something is still wrong.

I installed yasm and the libraries from the second line,
but when I type in : $ ./configure --enable-shared --prefix=/usr --shlibdir=/usr/lib64
The terminal just tell me that there are no files or directories x:
And about make clean & install, do I have to do that in a special directory ?

ThinkPad T420s | 4GB RAM | 160GB SSD
Intel® Core™ i5-2520M CPU @ 2.50GHz | Intel® Sandybridge Mobile
ubuntu 13.04 64Bit | Planning to install Windows 7 Professional 64Bit for dualboot
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-12-2013, 11:46 AM (This post was last modified: 06-12-2013 11:50 AM by Erector.)
Post: #23
RE: Building SDL & Qt Versions doesnt work since today [Ubuntu 13.04 64bit]
umm.. plz try this.
Code:
$ ./configure --prefix=/usr --disable-programs --disable-everything --enable-static --disable-shared \
--disable-avfilter --disable-postproc --disable-doc --disable-network --disable-encoders --disable-protocols --disable-hwaccels \
--disable-filters --enable-decoder=h264 --enable-decoder=mpeg4 --enable-decoder=mpeg2video --enable-decoder=mjpeg --enable-decoder=mjpegb \
--enable-decoder=aac --enable-decoder=aac_latm --enable-decoder=atrac3 --enable-decoder=mp3 --enable-decoder=pcm_s16le \
--enable-decoder=pcm_s8 --enable-demuxer=h264 --enable-demuxer=m4v --enable-demuxer=mpegvideo --enable-demuxer=mpegps \
--enable-demuxer=mp4 --enable-demuxer=avi --enable-demuxer=aac --enable-demuxer=pmp --enable-demuxer=oma --enable-demuxer=pcm_s16le \
--enable-demuxer=pcm_s8 --enable-demuxer=wav --enable-parser=h264 --enable-parser=mpeg4video --enable-parser=mpegaudio \
--enable-parser=mpegvideo --enable-parser=aac --enable-parser=aac_latm --extra-cflags="-O3"
$ sudo su -
$ cd path/to/ppsspp/ffmpeg
$ make clean
$ make install

and, ppsspp/CMakeFiles.txt add this to any line.
Code:
add_definitions(-fpermissive)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-12-2013, 03:00 PM (This post was last modified: 06-12-2013 03:19 PM by Iljalicious.)
Post: #24
RE: Building SDL & Qt Versions doesnt work since today [Ubuntu 13.04 64bit]
Thank you for trying to help me buddy,

But as I told you before, I dont understand it :

When I copy and paste this :
./configure --prefix=/usr --disable-programs --disable-everything --enable-static --disable-shared \
--disable-avfilter --disable-postproc --disable-doc --disable-network --disable-encoders --disable-protocols --disable-hwaccels \
--disable-filters --enable-decoder=h264 --enable-decoder=mpeg4 --enable-decoder=mpeg2video --enable-decoder=mjpeg --enable-decoder=mjpegb \
--enable-decoder=aac --enable-decoder=aac_latm --enable-decoder=atrac3 --enable-decoder=mp3 --enable-decoder=pcm_s16le \
--enable-decoder=pcm_s8 --enable-demuxer=h264 --enable-demuxer=m4v --enable-demuxer=mpegvideo --enable-demuxer=mpegps \
--enable-demuxer=mp4 --enable-demuxer=avi --enable-demuxer=aac --enable-demuxer=pmp --enable-demuxer=oma --enable-demuxer=pcm_s16le \
--enable-demuxer=pcm_s8 --enable-demuxer=wav --enable-parser=h264 --enable-parser=mpeg4video --enable-parser=mpegaudio \
--enable-parser=mpegvideo --enable-parser=aac --enable-parser=aac_latm --extra-cflags="-O3"

to the Terminal, it still tell me just that there are no such file or directory.

Do I have to cd to a directory before I have to put this command into the Terminal?
Like cd ppsspp or something?


Edit*
Whoops, I got it, gotta try it now to the end and I will tell you if it's worked Smile

Edit**
I got some errors in the first place..
Not it get till 100% but after it finished to build, I dont get any executables :/

I have to wait till 0.8 comes out I guess,
I just hope the developers make the linux-version themself, because angelXwind is not gonna update her files, even if it says its something like
0.7.6-1249 ?
Its 0.7.6-871 for days, I think she is adding only the new assets into the folder..but this wont change anything, only make it unusable for us :/

ThinkPad T420s | 4GB RAM | 160GB SSD
Intel® Core™ i5-2520M CPU @ 2.50GHz | Intel® Sandybridge Mobile
ubuntu 13.04 64Bit | Planning to install Windows 7 Professional 64Bit for dualboot
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-12-2013, 07:33 PM
Post: #25
RE: Building SDL & Qt Versions doesnt work since today [Ubuntu 13.04 64bit]
cd path/to/ppsspp/ffmpeg
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-13-2013, 03:26 AM (This post was last modified: 06-13-2013 03:35 AM by Iljalicious.)
Post: #26
RE: Building SDL & Qt Versions doesnt work since today [Ubuntu 13.04 64bit]
Yeah I did that already ( I found it out by myself after a while Big Grin)
But it didnt worked, it went till 100%,
but after compiling, there were no executable in the folder how it should be ._.


Edit*

I noticed, at this step : make clean, it says I have no persmissions, even I was root at that time :/

ThinkPad T420s | 4GB RAM | 160GB SSD
Intel® Core™ i5-2520M CPU @ 2.50GHz | Intel® Sandybridge Mobile
ubuntu 13.04 64Bit | Planning to install Windows 7 Professional 64Bit for dualboot
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump: