Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Breath Of Fire III
12-14-2013, 03:08 AM (This post was last modified: 12-14-2013 03:08 AM by TheDax.)
Post: #46
RE: Breath Of Fire III
No problem. Can't say I've tried savestates with BoF3, so I can't really say either way. Do they not work or crash?

3.8ghz i7 5930K, 16GB DDR4 RAM, 4GB Nvidia GTX 970, Asus X99 PRO, Windows 7 (SP1) x64
How to ask useful questions: http://support.microsoft.com/kb/555375
I'm not Dark_Alex, nor do I claim to be. Our nicknames are merely coincidence.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-14-2013, 09:24 PM
Post: #47
RE: Breath Of Fire III
(12-14-2013 03:08 AM)TheDax Wrote:  No problem. Can't say I've tried savestates with BoF3, so I can't really say either way. Do they not work or crash?

Save states seem to be stable, so no, they're no longer an issue, but I'd probably need to test loading the same state over and over (spam-load) just to be sure Big Grin

CPU - Intel Core i5 3570 3.4/3.8 GHz (Turbo Boost)
GPU - MSI GeForce GTX 660 2 GB GDDR5
RAM - 8 GB DDR3 SDRAM 1333
OS - Windows 7 Pro 64-bit
HDD - 1 TB Western Digital 7200 RPM
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-29-2013, 02:09 AM
Post: #48
RE: Breath Of Fire III
I have the Nexus 7 (2012) and I can't fix the flickering screen.
With these settings the sound is fine and no blackscreen but there is flickering.
-Buffered Rendering
-Frameskipping Auto
-Hardware Transform Off

But when I change buffered rendering to read framebuffers to memory CPU/GPU, there would be a black screen after Capcom.

Help would be very appreciated, thanks.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-29-2013, 12:56 PM (This post was last modified: 12-29-2013 12:57 PM by Ydnef.)
Post: #49
RE: Breath Of Fire III
@chocobo try frame skip set 1? mine fix screen flickering with frameskip 1 Smile
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-29-2013, 06:45 PM
Post: #50
RE: Breath Of Fire III
(12-29-2013 12:56 PM)Ydnef Wrote:  @chocobo try frame skip set 1? mine fix screen flickering with frameskip 1 Smile

I had no idea that I could change game settings by pressing the back button on the tablet, so I just had it set at Auto and passed the Capcom logo and changed it to 1. Thanks a lot.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-03-2014, 06:21 PM
Post: #51
RE: Breath Of Fire III
Running on LG G2, Seems like the game is "playable" to a degree when I have these settings

Buffered Rendering
Frameskipping 1
and most if not all other settings either off or default.

slowdowns, screen randomly turning black and sounds becoming unsync'd and music glitching. Framebuffer to CPU or GPU is completely out of the question, as each generally give me less than 5 fps, I've tried toggling settings on both and can't get it to change.

Been able to get FF1 and FF4 to work fine and beat both, this game is a whole new headache
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-01-2014, 10:32 PM (This post was last modified: 02-01-2014 10:43 PM by Artur.)
Post: #52
RE: Breath Of Fire III
Playing with the latest wip build v0.9.6-713-gde0aca4
Unless you change to Frameskip 1 (which pretty much ruins the game) the top half will keep flickering.
Switching between CPU and GPU render mode doesn't make a difference either.
But I noticed that it doesn't start flickering as long as you don't switch from window to fullscreen or fullscreen to window mode during the game.

I don't remember having the same problem with an older build.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-17-2014, 07:32 AM (This post was last modified: 02-17-2014 07:33 AM by kangiskahn.)
Post: #53
RE: Breath Of Fire III
Playing on galaxy s4 v0.9.7.1, screen flickering still exists. Anyone find a solution to this?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-19-2014, 05:34 AM
Post: #54
RE: Breath Of Fire III
(02-17-2014 07:32 AM)kangiskahn Wrote:  Playing on galaxy s4 v0.9.7.1, screen flickering still exists. Anyone find a solution to this?
Settings needed: Default except for frameskip needs to be set to none when game starts after the capcom logo change frameskip to 1 and everything will work fine.
Save States - Work perfectly
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-29-2014, 06:59 PM
Post: #55
RE: Breath Of Fire III
this game is unplayable after the factory portion of the game. In the factory it glitches like crazy, but i was able to get through it. Once you get outside the factory you are greeted by a full-on black screen, that no setting seems to change. I was able to play the game up until this point using the suggestions on this forum, but as i said, after this point in the game it stops working
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-06-2014, 06:03 PM (This post was last modified: 06-06-2014 06:03 PM by TheDax.)
Post: #56
RE: Breath Of Fire III
As of v0.9.8-1045-g96787a9 this game no longer requires Read Framebuffers to Memory, or it shouldn't, anyway.

3.8ghz i7 5930K, 16GB DDR4 RAM, 4GB Nvidia GTX 970, Asus X99 PRO, Windows 7 (SP1) x64
How to ask useful questions: http://support.microsoft.com/kb/555375
I'm not Dark_Alex, nor do I claim to be. Our nicknames are merely coincidence.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-18-2014, 02:08 PM (This post was last modified: 12-18-2014 02:10 PM by NickGrouwen.)
Post: #57
RE: Breath Of Fire III
just finished the game, there is a small issue with save states (crashing the emulator sometimes, can be fixed by saving in-game and resetting whenever this problem occurs) but otherwise it plays just fine

Hi I'm Belgian and my English is so-so. I play on desktop PC running Windows 8.1. I don't have any technical knowledge
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-16-2015, 07:53 AM
Post: #58
RE: Breath Of Fire III
Anyone playing this on ppsspp 1.0 on ios? I'm using ipod touch 5th gen and I do not get flickering, i do get horrible lag spikes throughout the game. Mainly when going to the map or when the menu pop up either in battle or when I open up the inventory?
What settings you all using?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-26-2015, 08:37 PM (This post was last modified: 02-26-2015 08:37 PM by wggley.)
Post: #59
RE: Breath Of Fire III
Hi,
Even after the current Android release (1.01) when saving states the emulator hangs and it's closed.

My device is a galaxy S3 with Android 4.1.2.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-17-2015, 11:28 AM
Post: #60
Breath of Fire III issue.
Aight, sorry if this isn't supposed to be in this category but I'm new.
So, I'm playing on PC and I'm unable to avoid fights, I mean like running, because I press select to get that big commands list but it won't let me move and press the "Run" button, so all I can do is basically use objects, attack, defense or explore. I tried to correct this on the controls list but I can't find out how to do it, if anyone has an answer to it please help me out, Thank you.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump: