forums.PPSSPP.org
PPSSPP "crashes" on startup - Printable Version

+- forums.PPSSPP.org (https://forums.ppsspp.org)
+-- Forum: PPSSPP - Playstation Portable Simulator Suitable for Playing Portably (/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: General Discussion and Announcements (/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Thread: PPSSPP "crashes" on startup (/showthread.php?tid=24779)



PPSSPP "crashes" on startup - Theroux - 11-27-2018 02:48 AM

The window opens, it shows a black screen for a few seconds, then immediately closes. It's probably an incredibly minor problem, but I tried to solve it with no luck. I also tried searching and no one else seems to have this exact issue.

I tried both the 32/64 bit versions (still unsure how those differ exactly), ran as admin, and deleted the ppsspp.ini. All the settings are set to the recommended default.

Version is 1.7.1, which should be the latest. I watched an old video of someone saying he had to download the 2nd latest version for it to work, and he couldn't get 64 to open.

I've gotten these messages to pop up:

"Defragment must not run on the render thread. Try to continue?"

"yes" just leads to it closing as usual, and I believe "no" does the same.

As well as "Failed initializing graphics, try upgrading drivers." except they are all up-to-date.

OS: Windows 10 Home, 64-bit operating system, x64-based processor
Processor: intel core i5-4460, 3.20 CPU and GHz, 3201 Mhz, 4 Cores, 4 Logical Processors
Memory: 8 GB RAM
Graphics: NVIDIA GeForce GTX 750


RE: PPSSPP "crashes" on startup - Theroux - 12-07-2018 02:39 PM

Nothing, huh. Should I just try reinstalling an older version? Since I seem to be the only person in existence with this incredibly unique problem and all, just my luck of course. Or simply use a different emulator outright? That would be a shame after all the good things I had heard about PPSSPP.


RE: PPSSPP "crashes" on startup - akiri676 - 12-25-2018 11:45 PM

I have the same problem since 1.6.3 the only ver. working 4 me is 1.5.4 it wont open 1.6.3 and 1.7.4 i try everything i know but nothing
it seem like is not only u my friend
my pc
OS: Windows 7 64-bit operating system
Processor: AMD A8-5600k APU with Radeon™ HD Graphics 3.60GHz 4 cores
Memory: Fury 8GB ram
Graphics: AMD RX7 200 series 2GB